Quantcast
Channel: comenzi.farmaciatei.ro
Viewing all articles
Browse latest Browse all 72045

Antistres, 60 comprimate, Dacia Plant

$
0
0
Antistres, 60 comprimate, Dacia PlantANTISTRES 60 comprimate DACIA PLANT

-Stresul reprezinta o reactie normala a organismului uman, ca urmare a interactiunii cu mediul extern.

-Adrenalina este hormonul care sustine aceasta reactie si totodata cel care ne ajuta sa rezolvam eficient toate provocarile cotidiene.

-In anumite cazuri, exista fiinte umane cauta situatiile de stres acut in care se secreta adrenalina (sporturile extreme sau situatiile riscante).

-Dincolo de aceste aspecte, cel care ne ridica probleme este stresul cronic, situatie in care glandele suprarenale secreta cortizol.

-Dintre principalele simptome ale stresului cronic, amintim: cefalee, anxietate, sindrom hiperkinetic cardio-vascular (tahicardie, palpitatii, valori crescute ale tensiunii arteriale), hipercolesterolemie, hiperglicemie, obezitate, dureri si spasme stomacale si intestinale, hiperaciditate gastrica si semnele pot continua mult.

-Iata o lista de afectiuni care au la baza stresul cronic:
- cardio-vasculare: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tulburari de circulatie periferica si cerebrala.
- metabolice: obezitate, diabet zaharat de tip II, dislipidemii (sindromul X metabolic).
- dermatologice: psoriasis, alopecie (caderea parului), acnee, eczeme, prurit.
- osteo-tendinoase si osoase: dureri musculare, rigiditate musculara, spasme si contractii musculare.
- alergice: astm, alergodermii diverse, rinita, etc
- genito-urinare: vaginite, disfunctii erectile, sindrom premenstrual, mictiune dureroasa.
- endocrine: hipertiroidism si/sau alte dereglari hormonale, obezitate.
- afectiuni neuro-psihice: anxietate, depresie, atacuri de panica, cefalee, ticuri.
Iata de ce este necesara o prevenire activa a stresului, realizata cu ajutorul plantelor.

-SUNATOARE (Hypericum perforatum)
-Este o planta cunoscuta si folosita inca din antichitate datorita proprietatilor antidepresive si cicatrizante. Efectul antidepresiv se datoreaza hipericinei, flavonoidelor si xantonelor, substante bioactive care imprima actiunea terapeutica a plantei, ceea ce permite utilizarea sa ca si adjuvant in tratamentul depresiilor usoare si moderate, a starilor depresiv-anxioase, a depresiilor nevrotice, sindromului psihovegetativ si al stresului.

-GINSENG (Panax ginseng)
-Planta folosita in medicina traditionala de sute de ani ca si remediu impotriva oboselii si a devitalizarii. El fortifica organismul, mareste vitalitatea, este stimulent al sistemului nervos central, activeaza metabolismul cerebral, amelioreaza memoria, creste rezistenta la efort fizic si intelectual, este imunostimulent, fiind considerat o planta adaptogena, ajuta organismul sa se adapteze in conditii de stres. In compozitia plantei au fost identificate: saponozide (ginsenozide), poliholozide, flavonoide, alcooli poliinici (panaxinol, panaxidol) si ulei volatil, substante bioactive care imprima actiunea terapeutica a plantei, ea putand fi administrata ca si adjuvant in tratamentul asteniei, stresului, in starile de oboseala fizica si mentala, stari caracterizate de o scadere a imunitatii organismului.

-PASSIFLORA (Passiflora incarnata)
-Planta utilizata in tarile tropicale si subtropicale inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea, datorita actiunii sale sedative si anxiolitice, in diverse boli si tulburari neurovegetative. In compozitia plantei au fost identificati maltolul si ethymaltolul, substante bioactive care determina cresterea concentratiei de GABA (acidul gamma-aminobutiric – un neurotransmitator) la nivelul creierului ceea ce explica actiunea sedativa si anxiolitica a plantei, datorita careia poate fi administrata ca adjuvant in stari de nervozitate, agitatie psihica, anxietate, insomnie si stres.

-LAVANDA (Lavandula angustifolia)
-Specie originara din zona mediteraneeana, lavanda este o planta de gradina cu aspect frumos si cu parfum delicat. Uleiul volatil din compozitia plantei este alcatuit din: α si β-pinen, limonen, β-farnesen, δ-caren, camfen, geraniol, lavandulol, substante bioactive care imprima actiunea sedativa si antispastica, datorita careia, lavanda poate fi utilizata ca adjuvant in stari de agitatie, iritabilitate, surmenaj, suprasolicitare si stres.

-SOC (Sambucus nigra)
-Infloreste in luna mai, avand flori cu o aroma racoritoare, proaspata si foarte placuta, care contin saponozide si flavone, substante bioactive cu actiune diuretica, diaforetica si depurativa, fiind astfel utilizat in curele de detoxifiere si de eliminare a compusilor reziduali din organism. Aceasta detoxifiere a organismului este necesara pentru mentinerea unei stari optime de sanatate a organismului, atat din punct de vedere fizic cat si psihomental.

-TEI (Tilia cordata)
-Proprietatile vindecatoare ale teiului sunt cunoscute inca din vechime, planta avand capacitatea de regenerare psihica si de calmare a starilor de tensiune si nervozitate. Uleiul volatil din compozitia florilor de tei imprima actiunea neurosedativa, planta putand fi utilizata ca adjuvant in tratamentul nevrozelor, a starilor de agitatie, anxietate, stres si insomnie.

-ROINITA (Melissa officinalis)
-Frunzele dulci cu gust de lamaie ale roinitei pot constitui un remediu eficient pentru eliminarea starilor de anxietate si tensiune nervoasa care insotesc stresul cotidian. Planta contine un ulei volatil alcatuit din: citral, citronelal, citronelol, geraniol, neral, linalool, 1,8-cineol, componente cu actiune calmanta, sedativa, antiinflamatoare si hipotensiva, care contribuie la normalizarea functiei cardiace si la reglarea psiho-emotionala. Datorita acestor proprietati, roinita se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul crizelor nervoase, anxietatii, insomniei, starilor de agitatie si de stres.

-Actiuni
-sedativ, anxiolitic, antidepresiv, fortifiant, reglator psiho-emotional, regenerant psihic.

-Indicatii
-stari de stres insotit de anxietate, neliniste, nervozitate, depresie, iritabilitate, surmenaj, insomnie

-Administrare
-ADULTI:
-1 cpr. de 3 ori/zi inainte de mese (in situatii solicitante, adultii pot lua si de 3 ori pe zi cate 2 comprimate, pe perioade scurte de 2-3 saptamani,)

-COPII INTRE 12- 18 ANI:
-cate ½ cpr. de 3-4 ori/zi, in functie de varsta si greutate, inainte de mese.

-Contraindicatii
-sarcina, alaptare, alergie la unul din componentele produsului.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 72045

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>