Quantcast
Channel: comenzi.farmaciatei.ro
Viewing all articles
Browse latest Browse all 72045

Ceai de Anghinare, 50g, Dacia Plant

$
0
0
Ceai de Anghinare, 50g, Dacia PlantCeai de anghinare de la dacia plant este recomandat pentru insuficienta hepatica si renala, hepatite cronice, ciroza hepatica, diskinezie biliara, infectii intestinale, hipercolesterolemie, obezitate, ateroscleroza, guta, hipertensiune arteriala, alergii pe fond hepatic, hemoroizi, constipatie, astenie.

Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze mari, spinoase si flori mari de culoare violacee si forma globuloasa. Originara din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute in istoria umanitatii, ea traversand Egiptul Antic pentru a ajunge in Europa de Sud. Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei si afectiunilor urinare. In medicina traditionala, frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietatile coleretice si diuretice.

Actiuni
coleretica, colagoga, hepatoprotectoare, regeneranta a celulelor hepatice, hipocolesterolemianta, hipolipemianta, impiedica dezvoltarea placilor aterosclerotice, diuretica, favorizeaza eliminarea renala a acidului uric, amplifica capacitatea de detoxifiere a ficatului, vasodilatatoare, cardioprotectoare, bacteriostatica (fata de Salmonella, Staphylococcus si Proteus), stimuleaza pofta de mancare, antialergica (prin inhibarea complementului seric), laxativ, tonic amar, tonic digestiv.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant in: insuficienta hepatica si renala, hepatite cronice, ciroza hepatica, colecistite acute si cronice, diskinezie biliara, angiocolite (inflamatii ale cailor biliare), enterite, infectii intestinale, hipercolesterolemie, hiperlipidemie, obezitate, ateroscleroza, guta, hipertensiune arteriala, angina pectorala, anorexie, alergii pe fond hepatic, hemoroizi, constipatie, astenie, surmenaj, intoxicatii.

Contraindicatii
litiaza biliara, obstructie biliara, sarcina, alaptare, alergie la anghinare.

Precautii
In caz de supradozare pot aparea: greturi, diaree, nefrotoxicitate.

-pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa.
-maceratul la rece – se prepara dintr- o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic, se beau 2-3 cani pe zi, cu 30min. inainte de mese.
-infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.

COMPOZITIE CHIMICA:
derivati cafeoil-chinici (acid clorogenic, cinarina), flavone (cinarozida, scolimozida, luteolina), lactone sescviterpenice (cinaropicrina, grosheimina, cinarotriol), inulina, compusi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (β-sitosterol, stigmasterol), taninuri, mucilagii, pectine, aminoacizi, glucide, enzime,etc.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 72045

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>